Zwaar bevochten punt voor JO15-2

De 3e competitie wedstrijd, tegenstander asvDronten JO15-5 dat net als wij de 1e 2 wedstrijden gewonnen heeft. Zonder Dean en Niels begonnen we de wedstrijd met Roy in het doel, achter David/Jesse/Senna/Luc, midden Mitchell/Koen/Jelmer, voorin Rick/Aimane/Lars. Op de bank Xander/Beau/Keo. Tot halverwege de 1e helft gebeurde er weinig spannends voor beide goals maar lieten wij ons wel enigszins terugdringen. In de 20emin hadden we geluk dat de bal, afstandsschot van asvD, via onderkant lat aan de goede kant van de lijn terecht kwam. We begonnen nu eindelijk ook zelf wat te creëren wat mn via de rechterkant verliep. Rick werd aantal keren goed weggestuurd en wist met zn snelheid telkens de achterlijn te halen. Voorzetten waren niet allemaal goed maar 3 100% kansen werden niet benut. Op links was ook Lars goed bezig terwijl spits Aimane een ongelukkige wedstrijd speelde. Rust 0-0.

Tijdens de rust werd wederom de nadruk gelegd op ons veelvuldig, en vaak onnodig, balverlies. Het inpassen en goed aannemen van een bal in de opbouw kan ons veel rust geven. Nu moet mn het middenveld telkens veel loopwerk verrichten. Dit kan ons zeker in laatste gedeelte van een wedstrijd op gaan breken.

2e helft werd er door beide teams vol gestreden. In de 11e min werd Rick goed weggestuurd op rechts, hij gaf de bal voor waar de ingevallen Beau bij de 2e paal klaar stond om de bal aan te nemen en over de keeper in het doel schoot. Hierna kregen we ruimte om verder uit te lopen maar ook nu was de passing belabberd. AvdDronten nam steeds meer het initiatief maar onze verdediging wist telkens tijdig in te grijpen. Het vele loopwerk begon ons middenveld op te breken: tegenstander kreeg meer en meer ruimte. 7 min voor het einde werd het dan 1-1. Speler kon op rand 16 de bal rustig aannemen, controleren en diagonaal in het doel schieten. Mooie goal maar hij kreeg wel erg veel tijd! asvD ging nu op zoek naar de 2e treffer en we hadden een aantal keren behoorlijk geluk dat het 1-1 bleef. We kwamen amper nog uit de eigen 16 en verdedigers hadden telkens te maken met een overtal situatie. Bij een aantal 1 op 1 kansen kwam Roy telkens als overwinnaar uit de strijd.  Ook de counters waren niet aan ons besteed: Rick wist zn eigen tegenstander telkens achter zich te laten maar kreeg in de 2e helft te maken met een dubbele dekking en liep zich dan onnodig vast. Ruimte om Mitchell in te spelen was er zeker. Beau werd op links amper betrokken in het spel. Laatste 3 min was het echt billenknijpen. asvD ging vol voor de winst en hadden absoluut de kansen om te scoren. Gelukkig bleef het 1-1.

Wedstrijd met erg veel strijd en inzet van beide teams. Een gelijkspel geeft de verhoudingen aardig weer alhoewel de betere kansen toch voor asvD waren. Achterin weer sterk spel van Jesse, Senna en Keo. David had wat meer moeite met zn tegenstander maar op inzet deed hij wat mogelijk was.

Man of the match: Jelmer. Enorm veel inzet en ook betrokken bij aantal aanvallen. Loopt enorm veel en geeft nooit op! Top!!

About Author: