Wedstrijdverslag FC Meppel – Swift ’64 MO17-1

Daar waar de mannen van Patrick Posthuma als PSV zich staande houden (zelfs Herbstmeister) zijn het de meiden van MO17 een soort van Ajax of Feijenoord. Elke week is het puzzelen voor Gerco en Pascal door kleine pijntjes en trainingsinzet. Zelfs 2 afgelaste wedstrijden waren niet genoeg om met een fitte wedstrijdselectie af te reizen naar FC Meppel voor de knock-out ronde in de beker.

 

Vooraf was het nog maar de vraag of het veld in het hoge noorden bespeelbaar was, maar om 12:30 werd er afgetrapt op het kunstgras van veld 9. Wederom werd duidelijk dat Swift ‘64 wat minder aan de wedstrijd begon, binnen 5 minuten was het 1-0. Swift ‘64 lukte het niet om onder de druk uit te spelen en na een half uur werd het zelfs 2-0. Hierna kwam er meer rust in het spel van Swift’64, maar kansen bleven uit. In de rust was er de tijd om een en ander recht te zetten. Swift ‘64 ging verder met het goede spel van voor de rust. Het resulteerde in kleine kansen.

 

Echter deze wedstrijd liet de man in het zwart zich de 2e helft gelden. Na een incident voor het doel van Meppel werd onze aanvoerder met geel 10 minuten eruit gestuurd. En 10 minuten in Meppel is een kwartier in de echte wereld.

 

Toch werd de aansluitingstreffer gescoord: 2-1 en werd de druk groot op het doel van Meppel. Er ontstond daardoor de nodige ruimte achterin, maar de dames hielden stand. Echter met nog zo’n 5 minuten te spelen werd een overduidelijk buitenspel doelpunt goedgekeurd 3-1.

 

De dames deden nog hun best om het toch spannend te maken, maar tegen 12 spelers is het lastig en zo eindigde 2017 een beetje in mineur.

 

Nu maar op naar 2018 en een nieuwe ronde in de Hoofdklasse.

 

Dit meidenteam is een team om trots op te zijn als Swift’64!

About Author: