Swift 5, laat de leiding glimmen van trots.

Vandaag stond de wedstrijd tegen IJVV 10 op het programma, een tegenstander waar wij niet graag tegen spelen, voetballers uit IJsselmuiden hebben weleens moeite om zich te beheersen tijdens een wedstrijd als het ff tegen zit. Maar onze doelstelling was om het voor hun tegen te laten zitten, want wij willen de 3 punten graag mee naar ons dorp nemen.

De reis naar IJsselmuiden begon al lekker, de Nederlands clubkampioenschappen wielrennen wilde ook het asfalt gebruiken waar wij op reden en dus werden we ingehaald door treintjes van 4 fietsende dames die met een snelheid van 41 km per uur ons voorbij sjeesde, we zagen dus alleen maar de strakke derrières van deze sportvrouwen. Gelukkig waren we op tijd vertrokken en kon deze vertraging onze voorbereiding niet schaden.

Wederom kregen wij vandaag ondersteuning van 3 getalenteerde jongeren die ons kwamen versterken: Bjorn, Maarten en Frey en dit was erg prettig want ze speelde alle drie een puike pot.

De gehele wedstrijd vond plaats in de stromende regen en het leek wel of wij hierdoor ons lekkerder voelde, (misschien door de extra zuurstof in de lucht) want vanaf de aftrap waren wij de baas op het veld. Iedereen haalde een hoog niveau, werkte hard en zwoegde voor elkaar, waardoor wij altijd een vrije man vonden. Het was een genot om te zien dat de gehele 90 minuten lang zeer goed werd gespeeld en IJVV voelde dat ze kansloos waren en oneigenlijk gedrag toch niet zou leiden tot een overwinning.

Het was uitgerekend Bjorn die de eerste tik uitdeelde, na een mooie combinatie met Bernard, schoot hij zuiver in de verre hoek, 0-1. Later beloonde Bernard zichzelf, na een prima pass van Anco wist hij blindelings het net te vinden, 0-2. Toen was het de beurt aan Tom, loepzuiver maakt hij aan alle aspiraties van IJVV een eind door de bal hard in de touwen te trappen, 0-3 en tevens ruststand.

In de tweede helft maakte IJVV nog de 1-3, maar dit was hun laatste stuiptrekking want Bernard verzilverde nog 2 treffers en een mooie vrije trap van Erik P paste precies op de kruin van Eddie 1-6 !! BAM. Hier konden we mee thuiskomen, we paste wel onze route aan om niet meer gepasseerd te worden door hard fietsende vrouwen. Bij thuiskomst bleek dat alle seniorenteams van Swift hadden gewonnen en dit is een prima prestatie en een extra reden om een klein biertje extra te nemen.

(Foto’s gemaakt door Henk A, mijn dank daarvoor)

We waren heer en meester in het veld

We waren heer en meester op het veld

De stromende regen deerde ons niet

De stromende regen deerde ons niet

Bernard ouderwets sterk in de duels en ook nog 3  doelpunten scoren

Bernard ouderwets sterk in de duels en ook nog 3 doelpunten scoren

Marcel, was weer goud waard

Marcel, was weer goud waard

6 keer terug lopen naar je eigen helft na een doelpunt

6 keer terug lopen naar je eigen helft na een doelpunt

ook Rick zat dicht tegen een doelpunt aan

ook Rick zat dicht tegen een doelpunt aan

Raymon is op de terugweg na een blessure

Raymon is op de terugweg na een blessure

2 trotse coaches

2 trotse coaches

About Author: