SWIFT 5 GEEFT VOORSPRONG UIT HANDEN

zaterdag 7 april 2018

VERSLAG:           SWIFT 5              –             IJVV 10

 

UITSLAG:                 3                      –                    3                    (rust 2 – 1) (30 september: 1-6 gewonnen)

 

VOORAF:                                                                                                                  

  • IJVV 2e plaats met 12 gespeeld 28 punten (45-25)
  • Swift 4e plaats met 15 gespeeld 23 punten (52-40)

 

In september werd aan het begin van de competitie nog met ruime cijfers gewonnen van IJVV 10. Afgelopen zaterdag moest Swift 5 opnieuw tegen IJVV dat inmiddels wel gewoon 2e staat. Nadat Swift op een 3-1 voorsprong was gekomen 10 minuten voor tijd, was de eindstand toch 3 – 3.

 

Op een zonovergoten sportpark in Swifterbant mocht Swift 5 weer de wei in tegen de nr. 2 van de competitie IJVV 10. Omdat dit in het verleden behoorlijk fysieke wedstrijden waren, begon Swift geconcentreerd en fel aan de wedstrijd. In de 9e minuut eiste Henk Afman de 1e corner op van Swift en legde die panklaar op het hoofd van Eddie Kuipers: 1 – 0.

Swift had vanaf minuut 1 het beste van het spel en was op het middenveld oppermachtig. Toch moest ook de 2e goal voor Swift uit een dood spelmoment komen. In de 29e minuut nam Erik Peterse een corner vanaf links. De bal werd precies in de voeten geplaatst van de instormende Eddie Kuipers die vervolgens met links verwoestend scoorde: 2 – 0.
De hele 1e helft bleef Swift de bovenliggende partij en was oppermachtig over het hele veld. Helaas moet na 30 minuten sterspeler Bernard Schalk al naar de kant met een onwillig spiertje in zijn knieholte. Peter Moonen was zijn vervanger en toonde gelijk aan dat een keer niet trainen hem alleen maar scherper maakt. Ook Tom van Golden moest voortijdig de kleedkamer opzoeken. Tom werd slachtoffer van de zeer matige grasmat dat hoofdveld wordt genoemd. Gelukkig voor ons wilde Matthias Bloemert ons versterken vanmiddag en ook hij speelde daarna vanaf linkshalf een prima wedstrijd.
Toch was het IJVV dat nog een keer scoorde voor de rust. Een lange bal vanaf de laatste man zeilde over onze verdediging heen waar Jos zich liet verrassen. Terug sprintend richting ons doel, raakte hij ook nog eens de hak van zijn tegenstander die gewillig ging liggen binnen de 16. Penalty tot gevolg en de afronding was onberispelijk: 2 – 1.

 

Na de rust kwam ook onze 3e wissel Wilco Breukelman binnen de lijnen en Sybrand Buren mocht gaan douchen. IJVV had ook eindelijk ons middenveldspel door en Swift had het na de rust wat lastiger met opbouwen. Echte kansen werden niet weggegeven en sterker nog: de goal viel aan de andere kant! Erik Peterse had Matthias Bloemert vrijgespeeld op links en Matthias stoomde vrij op naar de achterlijn van IJVV. Wat waarschijnlijk als een voorzet bedoeld was, veranderde halverwege zijn route als schitterend schot op doel en de bal verdween met een sierlijk boog over de keeper van IJVV in de verre kruising: 3 – 1.

Deze voorsprong was in de 65e minuut en Swift had dit daarna vakkundig moeten uitspelen. Sterker nog, er waren nog 1 op 1 kansen voor Anco en Matthias voor een nog grotere voorsprong. Zoals zo vaak valt dan de goal aan de andere kant hetgeen nu ook het geval was. 2 sterke counters van IJVV in de laatste 10 minuten zorgen voor de 3 – 3 eindstand en toch wel een katerig gevoel bij de spelers van Swift.
Na een paar biertjes in het zonnetje op het gezellige terras van de club verwaterde dit gevoel echter al snel en kunnen we ons weer op gaan maken voor volgende week waar we koploper ASVD mogen ontvangen.

 

Opstelling: Marcel Meijer, Henk Afman, Eddie Kuipers, Jos Weijers, William de Jonge, Erik Peterse, Tom van Golden (40’: Matthias Bloemert), Anco van der Velde, Tonnis Beishuizen, Bernard Schalk (5’: Peter Moonen), Sybrand Buren (45’: Wilco Breukelman).

About Author: