SWIFT 5 BRENGT KOPLOPER AAN HET WANKELEN

zaterdag 14 april 2018

VERSLAG:           ASVD 8                –             SWIFT 5             

 

UITSLAG:                 3                      –                    2                    (rust 1 – 1) (23 september: 0-3 verloren)

 

VOORAF:                                                                                                                  

  • ASVD 1e plaats met 14 gespeeld 42 punten (67-14)
  • Swift 3e plaats met 16 gespeeld 24 punten (55-43)

 

Afgelopen zaterdag stond de lastige uitwedstrijd op het programma tegen koploper ASVD 8. Swift 5 stond de meeste tijd van de wedstrijd op voorsprong, maar bij het eindsignaal op het harde kunstgras gingen de 3 punten naar Dronten met 3 – 2.

 

Met bijna 100 jaar aan voetbalervaring op redelijk hoog amateur-niveau in de ziekenboeg, begon Swift 5 aan de topper tegen koploper ASVD 8, die overigens nog geen enkel punt hadden verspeeld dit seizoen. Gelukkig wilden Drontenaren Petertje en Dennis de Jong ons vanmiddag helpen. ASVD begon furieus en raakte in de 1e minuut gelijk de lat en een minuut later redde Marcel knap.

In de 10e minuut kreeg Swift wat meer grip op het spel en mocht het een vrije trap nemen. Ed plaatste hem helaas net over. Gelijk daarna weer een kans via een mooie 1-2 in de 16 van ASVD tussen Ed en Dennis. De keeper was echter net even eerder bij de bal. Aan de kant van Swift had ASVD ook al 2x gescoord, maar toonde Henk Keijzer ook zijn waarde door onberispelijk te vlaggen voor buitenspel.
Rond de 20e minuut waren er toch weer een paar kansjes van Ed en Anco, maar beiden mistten toen nog de scherpte. Daar kwam in de 25e minuut verandering in. Een schitterende corner van Anco plaatste hij feilloos op het hoofd van Eddie dien weer eens snoeihard raak kopte: 0 – 1.

Eigenlijk gebeurde daarna weinig meer en had Swift een keurige controle over de wedstrijd en voetbalde ASVD meer tegen zichzelf.
Toch zat het venijn in de staart van de 1e helft, want volledig uit het niets verdween een klutsbal van ASVD over de doellijn: 1 – 1.

 

Na de rust toonde Marcel gelijk zijn klasse. Een corner van ASVD leek erin te gaan, maar Marcel ranselde de bal uit zijn doelmond. ASVD drukte wel, maar faalde elke keer hopeloos. Swift daarentegen had de sterke Ed op het midden spelen en in de 10e minuut bracht hij zelfs het publiek uit Dronten op de banken: Een weergaloze boogbal vanaf 20 meter verdween onhoudbaar achter de keeper van ASVD: 1 – 2.

Halverwege de 2e helft had zelfs de 1-3 tot de mogelijkheden behoord, want Dennis werd door Eddie alleen voor de keeper van ASVD gezet. Zijn puntertje verdween helaas in het zijnet.
Als zo vaak valt de goal dan aan de andere kant: Even niet scherp op een tegenstander letten, zorgde er voor dat de spits van ASVD vanuit de draai kon scoren: 2 – 2.

Toch gaf Swift niet op en was het Marcel die ons in de wedstrijd hield. Twee weergaloze wereldreddingen binnen 10 minuten toonden dat hij weer helemaal terug is!

Helaas viel de beslissing in de 38e minuut en kwam het cadeautje van Jos. Met de judo-klassieker “Ashi Barai” vloerde hij zijn tegenstander en kon de scheids niets anders doen dan ASVD een penalty te geven:
3 – 2.
Al met al kunnen we toch weer concluderen dat we net zoals vorige week punten verspelen in de laatste 10 minuten. Vorige week hielden we hier nog een punt aan over en laten we zeggen dat het vanmiddag het geluk was van de koploper…

 

Opstelling: Marcel Meijer, Freark van der Werff (45’: Peter van der Voorst), Menno de Boer, Peter Moonen, William de Jonge, Tom van Golden, Anco van der Velde, Eddie Kuipers, Tonnis Beishuizen (75’: Sybrand Buren), Wilco Breukelman (45’: Jos Weijers) en Dennis de Jong.

About Author: