JO15-2 komt net tekort

Na de 1e overwinning van vorige week, en een enigszins onrustige trainingsweek, stond vandaag de vroege uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager CSVO`61 JO15-3 op het programma. Aanvang 08.30 dus om 07.00 vertrokken uit Swifterbant. Zonder Dean en Beau.

Tijdens de wu leek het erop dat ook VSCO, na eerder BAS, gebruik zou gaan maken van gastspeler(s).

We gingen de strijd aan met Roy in de goal, achterin Xander/Koen/Senna/David, midden Rick/Jesse/Aimane, voorin Luc/Mitchell/Gerjun. Op de bank Niels/Lars/Jelmer. Al snel werd duidelijk dat VSCO inderdaad een JO15-1 speler (nr 8) in de aanval had staan. Xander deed zn uiterste best (top!!) maar we kwamen met zn allen enigszins tekort om hem af te stoppen. Al in de 4e min stond het 1-0 waarbij wel vermeld mag worden dat Roy erg onzeker uitkwam. Hierna probeerde VSCO de voorsprong te vergroten maar onze mannen lieten zich van hun goede kant zien. Koen was hierin de uitblinker. Liep vele gaten dicht en was telkens paraat om tijdig in te grijpen. In de 22e min moest hij toch het onderspit delven in een rechtstreeks duel met hun nr 8. In een 1 op 1 gevecht ging het richting ons doel waarna Koen helaas kansloos was nadat de bal net binnen de 16 over de uitlopende Roy (….) in ons doel belandde. 3 min later leek de wedstrijd al beslist: wederom via de nr 8 die zich knap vrijspeelde werd het 3-0. Ondertussen hadden Rick en Luc van positie gewisseld zodat er toch enige dreiging richting het doel van VSCO kwam. Grootste kans was in de laatste min van de 1e helft waar Rick goed door ging maar zn inzet gestopt zag door hun keeper (ook JO15-1) en Mitchell in 2e instantie de bal over schoot.

Tijdens de rust werden de mannen gemotiveerd om, ondanks gastspelers bij de tegenstander, de strijd vol te blijven aangaan. Verliezen kan maar dan wel met opgeheven hoofd!

Begin van de 2e helft was het spelbeeld totaal omgedraaid: met de nr 8 op de bank leek VSCO een te kloppen team.  Tegenstander werd nu onder druk gezet en kansen werden gecreëerd. Mn via de rechterkant kwamen we goed door. Lars had op het middenveld zn tegenstander, na 2x goed ingrijpen, in zn zak. Helaas verdwenen veel voorzetten van Rick over de achterlijn, waren ze een prooi voor de keeper of te hard zodat ze over de aanvallers gingen. Aantal keren echter werd de bal wel goed neergelegd maar kwamen we net te kort. In de 15e min werd het toch 3-1 via een goed doorlopende Rick. Nog geen 8 min later stond het 3-2: met een bekeken pass van Jesse werd wederom Rick in stelling gebracht die koelbloedig afrondde. Tegenstander vond het nu weer tijd om de nr 8 binnen de lijnen te brengen. Achterin was het nu weer oppassen geblazen. Onze mannen deden wat ze konden en in de 3 min van de extra tijd schoot Aimane de bal nog over de kansloze keeper op de lat. In de rebound kwam Luc net te kort! In de counter was het wederom de nr 8 die ons te snel af was: 4-2. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest, helaas!

Mannen, inzet vandaag was goed! Helaas weer een tegenstander die gebruikt maakt van gastspelers. Enorm balen maar is niet anders. Koppies omhoog! Volgende week spelen we thuis de derby tegen asvDronten JO15-6.

Man off the match: Koen.

 

About Author: