Grandioze opening van seizoen voor JO15-2

Na het mooie resultaat in de laatste bekerwedstrijd stond vandaag de 1e competitie wedstrijd alweer op het programma. Tegenstander asvDronten JO15-6. Engels programma dus met 3 wedstrijden binnen 1 week. Helaas 4 afmeldingen zodat de basis opstelling enigszins gewijzigd moest worden tov onze laatste wedstrijd. Keeper Roy gewoon in het doel, achterin David/Koen(1 linie teruggehaald)/Senna/Jelmer, midden Luc/Mitchell/Xander, voorin Rick (vond dit eigenlijk niks, wil liever rechtsachter staan), Dean en Lars. Aimane begon op de bank.

Wij mochten aftrappen en vanaf dat moment was het 1 richtingsverkeer. Tegenstander werd goed vastgezet en al in de 2e min kon Rick de 1-0 scoren. Amper 6 min later was het wederom Rick die vanaf de achterlijn de bal schitterend via de 2e paal achter de keeper schoot. Net 3 min later voltooide Rick een perfecte hattrick, wel met dank aan de keeper van asvD. Na deze geweldige opening bleven de mannen aardig samenspelen. Met doelpunten van Lars (17emin), Dean (27e min, die alert reageerde nadat de keeper de bal losliet na een schot van Mitchell), Mitchell zelf (28e min) en Dean (33e min) stond het halverwege 7-0. Toch was het een aantal keren behoorlijk spannend omdat er, net als dinsdag, behoorlijk wat onnodige ruimte werd weggegeven. Tijdens de rust werden spelers hier op gewezen.

2e helft probeerde asvD ons meer onder druk te zetten. Toch wist Swift de score uit te breiden: in de 6e min werd Rick goed weggestuurd door Mitchell en ronde koel af. Nog geen 3 min later haalde, wederom, Rick verwoestend uit van rand 16 en via onderkant lat verdween de bal achter keeper in het doel. Achterin moest men scherp blijven want asvD bleef, waar mogelijk, de aanval zoeken om toch minimaal de eer te redden. Keeper Roy speelde meer als laatste man en kon vaak tijdig ingrijpen. Anders was het Koen die tijdig in kon grijpen. Met nog 2 goals van onze kant, Dean met de 10-0 in de 14e min en als slot Lars die de eindstand in de 27e min op 11-0 bracht. Laatste 10 min werden er nog een aantal geweldige kansen door Swift slordig verspeeld.

Mooie overwinning vandaag mannen.

Man of the mach: Rick

About Author: