JO15-2 wint ook 2e wedstrijd

Zonder de geblesseerde Jesse vertrokken we met 15 spelers naar Biddinghuizen voor onze 2e competitiewedstrijd, tegen BAS JO15-2G.

Met Roy in het doel, achter David/Koen/Senna/Keo, midden Xander/Mitchell/Jelmer en voorin Niels/Dean/Lars werd er afgetrapt. Aimane/Rick/Beau en Luc begonnen op de bank. Beide keepers hadden het makkelijk in het begin van de wedstrijd, spel speelde zich voornamelijk af rond het middenveld. In de 10e min kwamen we door een oplettende Dean, die een fout bij BAS achterin genadeloos afstrafte, toch op voorsprong. Dat dit tevens de ruststand was hadden we mn te danken aan onze verdedigers en zeker keeper Roy, die een aantal keren alsnog redding wist te brengen waar BAS de goal al telde. We speelden deze 1e helft (die trouwens maar 30 min duurde omdat de verder goed leidende scheidsrechter dacht dat er 2x 30 min gespeeld werd) slordig. Erg veel balverlies en middenveld dat veel ruimte weg gaf. Tijdens de rust werden de mannen hierop gewezen.

Na de rust kwamen de overige 3 wissels, Beau was al ingevallen voor Xander, binnen de lijnen. Ondanks dat BAS het initiatief nam stond het na 6 min 0-2.  Keeper van BAS ging niet vrijuit na een (houdbaar?) schot van Rick. Dat BAS terug kon komen in de wedstrijd hadden we aan onszelf te danken. Bij een counter gaf ons middenveld niet thuis en BAS kon profiteren van de overtal situatie.  Net als voor rust wisten de verdedigers Koen, David, Senna en Luc, met onze keeper,  daarna wederom telkens tijdig in te grijpen op een aantal uitvallen van BAS. Voorin kregen we een aantal enorme kansen die gemist werden zodat we de tegenstander hoop gaven op de gelijkmaker. In plaats van gebruik te maken van het hele veld werd alles via de rechterkant gespeeld. Makkelijk te verdedigen dus. Moet wel zeggen dat de dames van BAS scherp waren en telkens goed opgesteld stonden om de bal te onderscheppen. In de 30e min werd Rick, met een diagonale diepe bal van Lars, goed weggestuurd. Op volle snelheid wist Rick de verdediging eruit te lopen en nu wel, na 2 eerdere gemiste kansen, de 1-3 te scoren. Laatste 10 min (tijd van 1e helft werd nu ingehaald) werd er niet meer gescoord, ondanks aantal 100% kansen voor ons. Eindstand dus 1-3.

Deze wedstrijd gewonnen op inzet!  Het spel op zich kan wel veel beter. We leveren erg veel ballen zomaar in bij de tegenstander. 2e helft was beter dan voor rust.

Man of the match: aantal spelers, allemaal verdedigers, kwamen hiervoor in aanmerking. Met een aantal bepalende reddingen is Roy vandaag man of the match.

About Author: